skip to Main Content
972 58 25 94 | info@compasbanyoles.com 660 298 910

A Compàs estudiem i tractem la salut del moviment de cada individu des de diversos enfocs de tractament com són l’osteopatia, la fisioteràpia, la rehabilitació i l’exercici terapèutic. D’aquesta manera podem detectar disfuncions que es desencadenen en l’organisme i tractar-los conjuntament per aconseguir uns resultats de millora global.

En la primera visita, realitzada sempre per un fisioterapeuta i osteòpata, es duu a terme l’anamnesi completa del pacient (fent un rigorós examen previ de tots els seus antecedents patològics, quirúrgics, clínics i traumàtics, a més de considerar la salut general), a partir d’aquí es fa una exploració física on es mira amb detall el cos i la postura del pacient i finalment s’arriba a un diagnòstic osteopàtic i es pauta un pla de tractament.

Posteriorment el professional traça el camí a seguir per cada pacient i decideix si cal continuar amb el tractament d’osteopatia o bé derivar-lo a una altra disciplina o cap a altres professionals externs.

L’osteopatia és una teràpia manual que té per objectiu proporcionar la correcta relació entre les diferents parts i sistemes del cos. Utilitza tècniques manuals per al diagnòstic i tractament de les zones de restricció corporals que provoquen trastorns i pertorben l’estat de salut de l’organisme.

La filosofia és tractar tot l’individu i no només els símptomes. D’aquesta manera, l’osteòpata treballa de forma individualitzada amb cada pacient per restablir-ne el seu equilibri.

La pràctica osteopàtica considera tres àrees de treball: l’estructural (ossos, articulacions i músculs), la visceral (fa referència als òrgans) i la crani sacral (el moviment entre els ossos del crani i el sacre).

Durant l’embaràs el cos de la mare experimenta una sèrie de canvis posturals que afecten la columna vertebral i a la pelvis. Aquests canvis per adaptar el cos a la nova situació, sovint provoquen dolor o incomoditat.

Des de l’osteopatia es vol ajudar a que la dona pugui adaptar-se més còmodament al període de gestació i millorar la preparació del part. Cada cas serà valorat individualment i es planificarà el tractament segons les necessitats de la pacient.

Les tècniques osteopàtiques es poden adaptar a qualsevol persona independentment de l’edat i la condició física. Per aquesta raó, també disposem de tècniques per tractar nadons i infants. Amb mètodes suaus es poden afrontar problemes posturals i desequilibris en l’eix, siguin o no associats al part, i d’altres com irritabilitat, trastorns del son o problemes digestius.

L’objectiu de l’osteopatia i la fisioteràpia pediàtriques és ajudar al nadó i l’infant a adaptar-se millor a l’entorn i a què aquests trastorns no afectin el seu desenvolupament.

La Fisioteràpia és una professió sanitària, tal com recull la LOPS (Llei 44/2003 d’Ordenació de les Professions Sanitàries).

Segons l’Organització Mundial de la Salut, els fisioterapeutes avaluen, plantegen i duen a terme programes de rehabilitació per millorar i recuperar les funcions motores, maximitzar el moviment, alleujar les síndromes doloroses i tractar i prevenir les alteracions físiques associades a malalties, lesions i altres discapacitats. Apliquen un ampli ventall de tècniques mitjançant el moviment i instruments físics externs.

Els trastorns relacionats amb l’equilibri, es poden diferenciar entre vertigen, inestabilitat i sensació d’inestabilitat.

El vertigen sempre és rotatori, és a dir, el nostre camp visual comença a donar voltes. Així i tot, l’origen d’aquest problema no es troba en l’aparell visual sinó en l’oïda interna, on es troba l’òrgan de l’equilibri, o en les connexions amb el sistema nerviós.

La inestabilitat és la sensació que caus o que et desvies en marxa. És una sensació real, és a dir, les altres persones veuen aquest desequilibri.

La sensació d’inestabilitat es dóna quan un mateix té la sensació de desequilibri però realment aquest no es produeix, per tant no és visible pels altres.

Tots ells requereixen d’un diagnòstic mèdic, per part del metge de capçalera, l’otorinolaringòleg, el neuròleg o l’otoneuròleg. Un cop realitzat el diagnòstic, sovint cal reeducar el sistema d’equilibri mitjançant exercicis estimulants sense arribar a desencadenar el vertigen. Si no s’exercita el sistema, és freqüent que quedin petites sensacions vertiginoses les quals poden arribar a ser molt incapacitants.

L’exercici físic és un dels pocs tractaments actius que disposem per tal de prevenir o rehabilitar una lesió i provocar canvis i adaptacions a l’estructura o teixit muscular, aportant-nos un clar benefici.

El primer objectiu de les sessions d’exercici físic, conjuntament amb les àrees de fisioteràpia – osteopatia, és analitzar els dèficits musculars relacionats amb la lesió. Posteriorment, es treballen aquestes estructures musculars de manera personalitzada a cada patologia per tal de readaptar o millorar la lesió. Finalment, es programen controls i sessions de seguiment amb l’objectiu d’avaluar la progressió del pacient i l’estat de la lesió.

Back To Top

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca